כניסה
למנויות
צרו קשר

תבשיל פול ירוק של רונית הבשלנית

תבשיל פול ירוק של רונית הבשלנית האגדית וחברתי האהובה מירושלים.

הפול הוא פצצה תזונתית משובחת - עשיר בסיבים תזונתיים, מקור מעולה לחלבון, חומצה פולית וויטמינים מקבוצת B, ברזל ומגנזיום.
חשוב לדעת שהוא אסור למאכל לאנשים שיש להם מחלה גנטית של חוסר באנזים G6PD, כל השאר יכולים להנות ממנו והוא טעים ממש!!!
הוא בעל ערך גליקמי נמוך ומעולה למי שמעוניינ/ת לרדת במשקל!
ולא פחות חשוב - הוא קל להכנה!!!! 

 

רכיבים:

חבילת פול ירוק של סנפרוסט = 800 גרם, כמובן אפשר להכין עם פול טרי בעונה (סביב פסח)

8 שיני שום

פלפל חריף לפי הטעם

2 כפות שמן זית

צרור כוסברה

תיבול: פפריקה מתוקה, כמון, פלפל שחור ומלח (את המלח כדאי להוסיף בסיום הבישול)

 

אופן ההכנה:

מתחילים עם טיגון קליל של שיני השום והפלפל החריף יחד עם הפפריקה והכמון, אפשר לכתוש את שיני השום או להשתמש בשיניים שלמות כפי שרונית ממליצה.

מוסיפים את הפול, כוסברה ומעט פלפל שחור, מכסים במים רותחים ולאחר רתיחה מכסים את הסיר ומאפשרים בישול איטי וממושך, מינימום שעה - הסוד הוא בבישול האיטי ואפשר ואף רצוי לפרגן בבישול ארוך יותר.

בסיום הבישול נוסיף את המלח ונתענג!
 

איך נתייחס?

כל 2/3 כוס קטנייה מבושלת = מנת חלבון.

כוס קטנייה מבושלת = מנה וחצי חלבון.

בתוספת של דגן אנו נהנה מחלבון מלא ומשובח ומנה שנרצה להכין שוב ושוב!!!
 

הערות:

בפעם הראשונה שהכנתי הוספתי פלפל חריף והילדים לא הצליחו לאכול... אחרי שהריח שיגע אותם היתה כאן מחאה עד שהכנתי להם סיר ללא החריף - הם התענגו!

כשמכינים לכל המשפחה כדאי להזהר עם החריף wink
 

להאמין. לפעול. להגשים.